48. kolo hokejovej Tipos extraligy

18.02.2012 Celý región

MsHK DOXXbet Žilina - HK AutoFinance Poprad 4:3 (3:1, 0:1, 1:1)
Góly: 7. Troliga, 8. Linet, 20. Harant, 60. Devečka - 12. Chovan, 23. Svačina, 54. Kuľha. Rozhodovali: Goga - Bundil, Šefčík, vylúčení: 9:7, navyše: 48. Houdek, 55. Ďurkech (obaja Žilina) obaja 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1295 divákov.

Úvod zápasu patril domácim. Nemec však vo vlastnom oslabení zakončil len do Melicherčíka a strela Richarda Hunu skončila na brvne. V 7. minúte sa pred brankárom hostí najlepšie zorientoval Troliga a na dvakrát prepasíroval puk za jeho chrbát - 1:0. O 56 sekúnd neskôr našiel Sýkora z rohu klziska pred bránkoviskom Lineta a ten z prvej zvýšil na rozdiel dvoch gólov. V 12. minúte pri signalizovanom vylúčení domácich prenikol Strömberg a Michal Chovan už nemal problém doklepnúť puk po jeho prihrávke do odkrytej brány. Žilinčania kontrovali 25 sekúnd pred prvou sirénou v početnej výhode, keď na modrej čiare napriahol Harant a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.
V prostrednom dejstve začali Popradčania viac korčuľovať a odzrkadlilo sa to aj na ich výkone. Hneď na začiatku si vybojovali 103 sekúnd dlhú presilovú hru, ktorú už po dvadsiatich sekundách využil Svačina. V 26. minúte „kamzíci“ vyšachovali žilinskú obranu a Takáč mal pred sebou odkrytú bránu. Laco sa však zázračne natiahol a puk zachytil. Na opačnej strane sa dostal do samostatného úniku Richard Huna, ale namieril len do Melicherčíka. V 34. minúte našiel Drevenák Smotrilu, ktorý z bezprostrednej blízkosti strážcu súperovej svätyne neprestrelil.
V tretej tretine sa hral bojovný a pomerne nervózny hokej, veľa sa vylučovalo. V polovici dejstva mohol Richard Huna zvýšiť na 4:2, ale v dobrej pozícii spomedzi kruhov minul súperovu bránu. Na opačnej strane v 54. minúte vystrelil od mantinelu Kuľha a puk prekĺzol za Lacov chrbát do siete. Popradský útočník tak oslávil svoj 800. zápas v najvyššej slovenskej súťaži tým najlepším spôsobom. Jeho presný zásah ale nakoniec Podtatrancom body nepriniesol, pätnásť sekúnd pred koncom sa natlačil pred bránu Sivák, jeho pokus Melicherčík len vyrazil a Dušan Devečka ho pretlačil do brány. 
 
HC Košice - Slovan Bratislava 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Góly: 11. Pašek, 55. Dravecký, 58. Miklík - 53. Ďatelinka. Rozhodovali: Jonák, Müllner - Gajan, P. Korba, vylúčení: 4:5, navyše Novák (Košice) a Harvey (Slovan) 5+DKZ za hrubosť a zhodenie rukavíc, Štajnoch (Slovan) 10. minút za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 8347 divákov - vypredané.

V košickej Steel aréne sa hral od úvodných minút obojstranne atraktívny hokej. Obidve mužstvá dobre bránili a boli nebezpečné i smerom dopredu. Už v 4. minúte sa dostal do ideálnej príležitosti hosťujúci obranca Švarný, ale Hylák pohotovo zasiahol. Na opačnej strane pohrozila dvojica domácich hráčov, Pašek našiel peknou prihrávkou Haščáka, s jeho zakončením si gólman hostí poradil. Belasí mali viac z hry, dobre kombinovali a dostávali sa na dostrel Hylákovej bránky. Paradoxne však inkasovali v 11. minúte z hokejky Pašeka, ktorý si ideálne spracoval prihrávku Miklíka a nekompromisne skóroval - 1:0. O dve minúty neskôr vypredaná Steel aréna videla "boxerskú" vložku medzi domácim Novákom a hosťujúcim Harveyom, ktorú rozhodcovia "ocenili" vylúčením oboch hráčov do konca stretnutia. Minútu pred koncom úvodnej dvadasťminútovky sa ocitol pred Konrádom osamotený Bartoš, jeho pohotové zakončenie však brankár hostí zneškodnil.
Aj v druhom dejstve sa útoky striedali na obidvoch stranách. Košičania boli častejšie pred bránkou hostí, ale vyloženú šancu si nedokázali vypracovať. Slovan sa spoliehal na rýchle brejky, ktoré im však tiež nepriniesli úspech v podobe gólu. V 29. minúte sa domáci predsa len dostali do ideálnej šance, ale Pašek trafil iba do brankára Konráda. O dve minúty neskôr na druhej strane našiel Skokan pred Hylákom Ďatelinku, ale ten zoči-voči gólmanovi súpera neuspel. Hostia zvýšili útočnú aktivitu a neustále zamestnávali brankára Hyláka, ale v záverečných sekundách sa do brejku dostal domáci Gron, ktorý však Konráda neprekonal.
V záverečnej dvadsaťminútovke začali obidve mužstvá s dôrazom v osobných súbojoch, neurobiť chybu v obranných činnostiach. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú, ale do šancí sa hráči dostávali len veľmi ťažko. V 53. minúte sa hostia dočkali vyrovnávajúceho gólu, keď sa pred Hylákom presadil Ďatelinka - 1:1. "Oceliari" odpovedali o dve minúty neskôr, keď sa v presilovke presadil Dravecký, ktorý zakončoval po prihrávke Haščáka do odkrytej časti Konrádovej bránky - 2:1. Na 3:1 zvýšil dve minúty pred koncom stretnutia opäť v presilovej hre Miklík. Hostia v závere duelu odvolali brankára, no stav sa už nezmenil.
 
 
HK Nitra - MHC Mountfield Martin 2:3 pp a sn (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 26. Tománek, 37. Kropáč - 29., 40. Galamboš, rozhodujúci samostatný nájazd premenil Važan. Rozhodovali: Hradil, Husička - M. Novák, Stano, vylúčení: 10:9, navyše: Mašlonka 10+DKZ napadnutie hlavy a krku, Kropáč 5+DKZ kopnutie (obaja Nitra), presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1891 divákov.

Dukla Trenčín - HK 36 Skalica 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Góly: 7. Hlubuček, 11. Gašparovič, 32., 59. Sojčík - 19. Pálffy. Rozhodovali: Gašparík - Rovenský, Korba, vylúčení: 7:7, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedanie: 40. nastúpil štvrtý útok Dukly (Mikula, Broska, Filo), 2680 divákov.

 

Vyberte región